Nieuwsbrief 1 van Iljo de Keijzer

Glouchester, 24 mei

Lieve familie, vrienden en gemeenten,

Bij deze wil ik jullie graag een update van mijn leven hier in Redcliffe College in Engeland geven.

Na een voorspoedige reis kwam ik aan en werd verwelkomt door een van de Nederlandse studenten. Na een rondleiding en het aanleren van 4 (!) verchillende codes om overal binnen te kunnen komen en een kopje Douwe Egberts koffie kon ik mijn boeltje uit gaan pakken. Gelukkig hebben we allemaal een eigen kamertje hier. Een nachtkastje, bed, kledingkast, buro en nog een kastje staat erin. Mij raam kijkt uit op een groot grasveld met een enorme boom in het midden. Echt heerlijk, maar soms wat afleidend als je aan de studie wilt.
Er zitten op dit moment ongeveer 40 studenten hier, nog eens 30 zijn momenteel op stage en komen de laatste week weer terug. Er zitten mensen uit veel verschillende delen van de wereld hier op College, dus genoeg kans om met andere culturen kennis te maken. In manier van praten, koken, spelletjes doen. Echt leuk om zo in een community te leven. Voertaal is Engels, maar doordat er meer Nederlanders zitten hebben we af en toe de kans wat in onze eigen taal te zeggen.

De vakken die ik hier heb zijn precies wat ik zocht. Ik leer veel over het communiceren in een andere cultuur, het werken in multi-culturele teams en hoe Aziaten tegen bepaalde Bijbelgedeelten aankijken. Voor een Aziaat is het bv erger je zelfbeheersing te verliezen, dan overspel te plegen. Als je als zendeling dus prbeert het Evangelie te brengen en uit te leggen daar zul je niet te vaak uit je slof moeten schieten. Je komt dan niet geloofwaardig over. Verder praten we over de laatste trends in zending om erop te kunnen reageren en leren we manieren om het evangelie op eenvoudige wijze uit te leggen. Erg opbouwend dus.
Doordat we in een community leven praten we na de lessen vaak nog door of vragen elkaar mening over bepaalde zaken, dit verreikt je eigen kijk op veel dingen.

Foto's van alle studenten
en waar ze vandaan komen.

Naast het serieuze deel is er ook tijd voor fun! Samen spelletjes zoals sadines doen. Het is een soort van verstoppertje. Iemand verstopt zich in het donker. De rest moet gaan zoeken. Als je de persoon gevonden hebt moet je erbij gaan zitten/staan en zo gaat het verder tot de laatste persoon de groep ook gevonden heeft. U kunt zich voorstellen dat het best druk onder een tafel kan worden. De beheerder kwam langs terwijl wij bezig waren, deed het licht aan en vroeg wat wij in de school deden –in het donker- toen we zeiden dat we een student misten en aan het zoeken waren snapte hij er helemaal niets meer van. Dit hebben we maar zo gelaten.

Woensdag heb ik mijn eerste automonteursles. We gaan dan leren hoe we een auto moeten onderhouden, hoe we een auto kunnen repareren en wanneer we nog veilig verder kunnen rijden. Dus pa, als je nog een probleem met je MG tegenkomt????

Gebedspunten

In God verbonden,
Iljo de Keijzer


Terug naar overzicht